Blue Flower

Herfstfair in de SSP-hal op 17 oktober 2018

 

Samen problemen oplossen tijdens de Herfstfair

IMG 2802 1 Paviljoen opleidingen en cursussen op de Herfstfair

Op de internationale 'dag tegen armoede' is de tweede herfstfair gehouden in Oude IJsselstreek. De Raad van Kerken Oude IJsselstreek, Sociaal Werk Oude IJsselstreek en Stap Vooruit werkten hierin samen om een 'meedoen' evenement aan te bieden voor iedereen, maar met name voor mensen waarbij het lichaam, de geest of de portemonnee niet altijd goed meewerken.
Lees meer in de Gelderse Post in het artikel van Walter Hobelman.

 

 

 

 Herfstfair verbindt mensen

GemeenteNieuws 24 10 2018

Vorige week woensdag werd voor de tweede keer een Herfstfair
georganiseerd in de SSP-Hal in Ulft. Voor deze editie hadden Stap Vooruit en
de Raad van Kerken de handen ineengeslagen. Samen organiseerden ze een
speciale dag voor mensen die in een sociaal isolement dreigen te raken. Wat
door allerlei verschillende omstandigheden kan gebeuren zoals baanverlies,
ziekte of geldproblemen. 
Lees het interview met wethouder Peter van de Wardt op de voorpagina van Gemeentenieuws.

 

Herfstfair 17 oktober 2018

Herfstfair Affiche A4 gereed

Op woensdag 17 oktober 2018 is in de SSP-hal van de DRU te Ulft een Herfstfair gehouden. De toegang was gratis en had als thema "Doe mee... en verzilver je moment!". Op deze markt was van alles te beleven op het gebied van betaald- en vrijwilligerswerk, opleidingen, hobby, sport en cultuur. 

Ook werden er gratis workshops gegeven:
- Tips bij solliciteren 
- Update van je Curriculum Vitae (CV): breng je CV mee!
- In gesprek met een Recruiter: Hoe kijkt een werkgever naar een sollicitant? 
- Loopbaan APK: Waar sta ik en waar wil ik naar toe?
 
 Lees ook:
verslag van Regio8 van 17 oktober 2018 (ter plaatse).
interview in de Gelderse Post van 10 oktober 2018.
interview in De Gelderlander van 8 oktober 2018.

interview in de Oude IJsselstreek Vizier van 26 september 2018.

 

 

Persbericht Herfstfair 17 oktober 2018

Persbericht:

Doe mee, verzilver je moment

Herfstfair in de SSP-Hal, Ulft.

Op woensdag 17 oktober is er een groot meedoen-evenement in de SSP-Hal van het Industriepark DRU in Ulft in de vorm van een gezellige herfstfair. Deze markt biedt bezoekers tal van mogelijkheden mee te doen in deze samenleving. Of het nu gaat om sport, cultuur of creativiteit, om opleidingen en cursussen of om betaald of vrijwilligerswerk, het is er te vinden in kraampjes en workshops. Zo is er een aanbod van verenigingen, een presentatie van Oude IJsselstreek Doet! en een banenmarkt, compleet met workshops over sollicitatievaardigheden. De markt wordt gehouden van 10.00 – 17.00 uur.

De organisatie is in handen van de Werkgroep Stap Vooruit, Sociaal Werk Oude IJsselstreek en de Raad van Kerken in deze gemeente. Deze organisaties hebben de handen ineengeslagen om op de Dag van de Armoede een positief evenement neer te zetten, een dag waaraan werkelijk iedereen kan meedoen. Niets hoeft je tegen te houden. Zelfs al werken je benen, geest of portemonnee niet mee: Jij bent wie je bent, jij hoort erbij! Als slogan hanteert de organisatie dan ook: ‘Doe mee, verzilver je moment’.

Om 10.00 uur zal deze dag geopend worden door burgemeester Otwin van Dijk, om 10.30 kan men dan een rondgang langs de verschillende paviljoens van deze markt. Om 10.30 en om 13.00 is er de mogelijkheid om mee te doen met de workshops ‘Tips bij solliciteren’, ‘In gesprek met een recruiter’, ‘Update van de CV’ en ‘Loopbaan APK’. Hiervoor kunnen mensen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Op de herfstfair zijn er ook mogelijkheden om sportief, creatief of muzikaal bezig te zijn. Zo zijn er workshops voor koorzang, schilderen, maar ook voor balsporten. In de lunchpauze vertelt wethouder Van de Wardt iets over het meedoenbeleid van de gemeente en een toneelgroepje becommentarieert de dag met een aantal sketches.

De entree van deze markt is gratis en voor bezoekers uit Varsseveld is er de mogelijkheid met een gratis pendelbus vanaf het Borchuus naar de SSP-Hal en terug te rijden. De dienstregeling is te vinden op de Facebookpagina ‘Doe mee verzilver je moment’, waarop ook het laatste nieuws wordt gepubliceerd.